Online sales verbeteren in 4 stappen

Jouw zakelijke klanten zoeken steeds vaker online naar producten, diensten en leveranciers. Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten je in dat digitale zoekproces tegenkomen? En, nog belangrijker: hoe verleid je hen vervolgens tot een kennismaking of een aankoop?

Niet al je potentiële klanten hebben de tijd of de mogelijkheid om naar een showroom te komen. Daarbij is het voor de salesafdeling soms uitdagend om het product, bedrijf of productieproces offline concreet en volledig te laten zien. Zorg daarom voor een virtueel warm welkom met deze 4 stappen.

Stap 1: indrukwekkende online showcase maken

Online laat je veel meer zien dan je in real life ooit voor mogelijk hield. En dat niet alleen: een indrukwekkende digitale showcase kost je weinig inspanning en middelen. Maar waar moet je dan aan denken? Vergeet saaie PowerPoint presentaties of haperende video-calls. Denk in plaats daarvan bijvoorbeeld aan levendige 360° tours door jouw online showroom. Laat je ingenieuze product zien via een super gedetailleerd 3D-model. Of wat denk je van een interactieve productdemo, waarbij de klant direct vragen kan stellen? Kijk, dan wordt het interessant, toch?

 

virtuele tour

 

Stap 2: strakke online sales meeting voorbereiden

Is jouw klant geïnteresseerd? Bied dan de mogelijkheid tot een online kennismaking. Een online meeting is voor jouw salesafdeling en voor jouw klant sneller en makkelijker geregeld dan een fysieke afspraak. Zo verlaag je de drempel en geef je direct een online-savvy visitekaartje af. Zorg voor een strakke eerste afspraak: maak een overzichtelijke agenda (bijvoorbeeld met de handige templates van Let’s Zoip) en link alvast door naar bijbehorende content die je zakelijke klanten niet mogen missen, zoals je online showcase of bedrijfsvideo.

Stap 3: overzichtelijke digitale follow-up bieden

Verloopt de eerste online meeting succesvol? Zorg er dan voor dat jouw potentiële klant waardevolle informatie uit het gesprek makkelijk kan terugvinden en delen. Maak duidelijk bij wie je klant terecht kan voor eventuele vervolgvragen. Doe dit bij voorkeur allemaal in één online aantrekkelijke omgeving. Het liefst persoonlijk afgestemd met het logo van je klant. Wel zo overzichtelijk!

 

 

Stap 4: vraag advies voor meer online sales

Wil je jouw online sales-ervaring verbeteren en zo makkelijker en sneller meer klanten werven? Vraag advies aan je collega’s, organiseer een brainstorm met je team en maak een actieplan. Of: plan een intake in met de adviseurs van Let’s Zoip. Neem gerust contact met ons op en vraag advies. Wil je nog even doorlezen? [Lees dan link naar andere relevant blog].

Facebook
Twitter
LinkedIn
Blijf lezen

Gerelateerde blogs
Wachtwoord opnieuw instellen