Zo geef je een virtuele tour

Stel je voor: ‘Je stapt over de drempel van je gebouw, gevolgd door je bezoekers. Bij iedere ruimte die je laat zien, willen ze meer. De verdiepende info die je geeft, haalt hen uiteindelijk over de streep. Na afloop zwaai je je bezoek tevreden uit. Niet alleen omdat ze klant worden, maar ook omdat de hele rondleiding zowel virtueel als indrukwekkend was en niemand een stap buiten de deur hoefde te zetten.’  We vertellen je graag hoe jij jouw beste virtuele tour geeft!

 

Wat is een virtuele tour?

Tijdens een virtuele tour neem je bezoekers online mee in je bedrijf. Je geeft ze bijvoorbeeld een rondleiding door je showroom of je leidt ze door de fabriekshal die vol staat met al jullie schitterende machines. Op afstand, inderdaad: iedereen zit gewoon achter zijn eigen laptop, telefoon of tablet, waar ook ter wereld.

Is een virtuele tour voor je bedrijf ingewikkeld?

Het klinkt allemaal leuk, maar is een digitale rondleiding niet super ingewikkeld? Nu komt de grap: het is juist super eenvoudig. Zo heb je bijvoorbeeld helemaal geen speciale software nodig. Geen Zoom, Skype of Teams. Een digitale link die bezoekers van jou krijgen, is de sleutel tot jouw bedrijf. Met één klik staan ze binnen en kun jij beginnen. Andersom kan de virtuele tour ook als extra informatielaag dienen bij een fysieke open dag of bezoek.

Wat zijn de voordelen van een virtuele tour?

Met een goed virtuele tour kun je van iedere dag een open dag maken. Een digitale rondleiding voegt veel toe. Zeker als het platform voorziet in mogelijkheden om direct online video contact te leggen tussen jou en je bezoeker.

  • Dankzij een virtuele rondleiding kan iedereen waar dan ook ter wereld jouw bedrijf op afstand bezoeken. Dat is allereerst handig voor je internationale connecties, maar ook klanten en prospect die in de buurt wonen hoeven geen reisbeweging te maken. Het bespaart iedereen tijd en geld.
  • Je kunt je bezoekers altijd een representatieve en opgeruimde bedrijfsomgeving of productiehal laten zien. Als je live door je bedrijf loopt ben je vaker meer tijd kwijt aan het opruimen van je pand.
  • Digitaal heb je nooit te maken met veiligheidsprotocollen die een fysiek bezoek lastig maken.
  • Het is een stuk efficiënter als je meerdere locaties wilt bezichtigen.
  • Een digitale tour geeft je de mogelijkheid om een groot product, productieproces of zelfs hele machines te showcasen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van gedetailleerde 3D-animatie.

Hoe maak je een digitale rondleiding voor je bedrijf?

Met 360° foto’s en video’s maak je binnen mum van tijd van iedere fysieke ruimte ook een digitale. Die foto’s en video’s kun je zelf maken met een camera die daarvoor geschikt is of je besteedt het uit. Vervolgens wijs je in die virtuele ruimte zelf punten aan die je wilt uitlichten, zoals een mooi product, machine of andere bedrijfsruimte. Deze hoogtepunten maak je klikbaar door aan de achterkant bijvoorbeeld een interactieve 3D-animatie te koppelen. Zo krijgt je bezoek met één druk op de knop een gedetailleerd beeld van jouw bedrijf, producten en alles wat je te bieden hebt.

Wil je ook een virtuele tour (laten) maken?

Met een virtuele tour door je bedrijf kun je nog veel meer dan hierboven beschreven. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Of wil je weten of een digitale rondleiding past bij jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.
Wachtwoord opnieuw instellen