5x Zo houd je tijdens een videovergadering echt de aandacht vast

Een videovergadering: zo hield je er zelden één, zo doe je opeens niet anders meer. Zo’n online meeting werkt anders dan de oldskool fysieke vergadering. Deelnemers zijn bijvoorbeeld sneller afgeleid. Hoe houd je tijdens een video meeting echt de aandacht vast? We geven je 5 tips.

Tip 1: Zorg voor een interactieve videovergadering

Een interactieve vergadering is beter dan een meeting met vooral eenrichtingsverkeer. Voorkom lange monologen, maar stel gerichte vragen. Verdeel je tijdens de meeting de taken over je team, dan maak je het nog interactiever. Benoem een punctueel teamlid tot timekeeper en bombardeer die tech-savvy junior in je team tot de technische held van je videovergadering. Sommige tools bieden extra toepassingen om een vergadering interactiever te maken, bijvoorbeeld aan de hand van levendige demo’s en online virtual reality of 3D, die de aandacht veel langer vasthouden dan een platte PowerPoint.

Tip 2: Kies de juiste tool voor je videovergadering

Het maakt veel uit welke oplossing je gebruikt voor een videovergadering. Kies het liefst voor een laagdrempelige tool, waar je team veel en met plezier gebruik van maakt. Blijf weg bij software en apps die geïnstalleerd moeten worden, vooral aan de zijde van de klant. Een tool met agenda optie zorgt ervoor dat er voor de meeting al een strakke agenda klaarstaat. Dit is een ideale manier om een vergadering voor te bereiden en efficiënt te houden. Zorg voor een tool die jouw huisstijl kan overnemen en die echt meer kan dan een videogesprek faciliteren en een scherm delen. Als alles op één plek gebeurt, blijft iedereen betrokken.

 

 

Tip 3: Haal alles uit je videovergadering en benut alle features

Eenmaal een tool gekozen voor je videovergadering? Zorg er dan voor dat tenminste één teamlid expert wordt. Hij of zij kent alle mogelijkheden, helpt en praat collega’s bij, zodat calls voortaan verlopen zonder technische hiccups. In plaats daarvan maak je dankzij die expert gebruik van alle slimme toepassingen die de service biedt. Van goede features, zoals een aangepaste netwerksnelheid om gesprekken van hoge kwaliteit te garanderen tot videocalls die zich automatisch aan de schermbreedte aanpassen. Zo houd je de aandacht van begin tot eind vast. Zo laat je jouw team acceleren!

Tip 4: Zorg voor een duidelijke agenda van je videovergadering

Een agenda zorgt ervoor dat iedereen vooraf duidelijk weet wat het doel van de videovergadering is. En dat niet alleen: benoem je per punt een verantwoordelijke, dan kan iedereen zich aan de hand van de agenda goed voorbereiden. Er bestaan vergadertools met handige templates, die je helpen bij het opstellen van een agenda. Zoek een tool die je agenda automatisch van te voren al kan delen met de deelnemers, zo heeft iedereen de kans zich goed voor te bereiden en efficiënter te werken.

 

 

Tip 5: Integreer je klantreis in je vergaderingen

Bedenk – en experimenteer met – een strategie die uiteen valt in verschillende soorten vergaderingen. Maak een chronologische opzet die aansluit bij je sales funnel. Zorg dat je online meeting tool je de mogelijkheid geeft om vergader templates te maken die zijn afgestemd op de verschillende fases uit de klantreis. Zo kun je je werkwijze doorlopend verbeteren.

Ben je op zoek naar een slimme tool voor je videovergaderingen? Misschien is de laagdrempelige oplossing van Let’s Zoip iets voor jouw bedrijf. Je hebt er geen specialistische kennis voor nodig, maar er zijn wel aantrekkelijke handige features die ervoor zorgen dat je tijdens je videovergadering de aandacht echt vasthoudt! Meer weten? Neem alvast een kijkje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Blijf lezen

Gerelateerde blogs
Wachtwoord opnieuw instellen